Jag har nu börjat ta tag i mitt liv.

Det tomma sparkontot, att bli andfådd när jag veckohandlar och den höga vikten på vågen har skrämt mig. Jag har köpt ett säsongskort på Friskis & Svettis, jag försöker gå dit i vart fall två gånger varje vecka och till det promenerar jag en del. Vikten kanske inte påverkas så mycket ännu men jag känner mig piggare och blir inte längre så lätt andfådd.

När förra lönen kom förde jag och Tina direkt över 5000kr till en av nätmäklarna som erbjuder gratis aktieköp för nya kunder. Jag skall försöka spara lika mycket varje månad under lång tid framöver. Jag skall minsann också till viss del kunna leva på utdelningar i framtiden. När jag får utdelningar investerar jag dem igen, ränta på ränta eller världens åttonde underverk kallas det visst. Så småningom skall det vara tillräckligt mycket för att en del av pengarna skall kunna spenderas på något roligt. Kanske kan utdelningarna ge en resa om året i framtiden?

Vi får naturligtvis dra ned på utgifter för att kunna ha råd att spara mycket. Vi har avslutat onödiga abonnemang, vi handlar inte så mycket halvfabrikat, färdiga såser, godis och chips utan nyttig mat som vi lagar från grunden. En del mat är fantastiskt billig och god ex stekt strömming eller pasta med kyckling och mycket grönsaker.

Förra helgen var vi på spa Tina och jag. Vi tog tåget till Varberg och bodde på Asia Spa, vi åt gott, promenerade på strandpromenaden flera gånger, tog härliga behandlingar och massage. På lördag förmiddag när Tina ville ta en extra lång inpackning gick jag ut på stan själv. På en liten enkelriktad gata vid torget hittade jag en herrfrisör. Det var ändå dags att klippa mig så jag tänkte varför inte här och nu? Frisören hade inga kunder just då och kunde sätta mig i stolen direkt. Jag hade inte rakat mig morgonen så han frågade om jag ville göra det också.

Vilken härlig känsla, nyklippt hår men framförallt nyrakad alldeles len hud insmord efteråt med en fuktgivande ansiktskräm och jag doftade gott av rakvatten. Frisören hade rakat mig med en riktig rakkniv. Det trodde jag bara de gjorde i Turkiet, Egypten och andra exotiska länder. Jag berömde rakningen för frisören och han frågade om jag vill köpa en rakkniv? Han hade ett kit för nybörjare, en tung kniv med handtag av något mörkt träslag. Det var med rakborste, raktvål, en strigel för att hålla kniven vass. Jag fick även med en bok om hur man rakar sig själv, olika metoder. Hela kittet kostade nästan 2000kr, men eftersom vi nu har bra koll på vår ekonomi kunde jag unna mig detta och vår spahelg utan att  få dåligt samvete.  Eller att resten av månaden blir förstörd. Även Tina tyckte det var värt pengarna, hon kunde inte sluta att röra vid mitt välrakade ansikte.

rakkniv sen after shave

Nu känns livet toppen! Tina älskade spahelgen och då blir jag glad också. Jag känner mig i bättre form även om det finns mycket kvar att göra. Prioriterar vi rätt saker har vi råd med mycket. Jag har också unnat mig lite nya kläder, inte så mycket och bara på rea. Men snygga jeans och en ny lite tightare skjorta tillsammans med att ha en perfekt rakning varje morgon gör att jag faktiskt känner mig lite attraktiv och mitt självförtroende är också mycket större.

Vi har också börjat prata om att titta på hus. Förut var inne på en större lägenhet eftersom vi båda vill skaffa barn. Men vi pratar mer och mer om att flytta ut på landet, tänk att få njuta av naturen året runt, snön på vintern, kanske inte så långt till en sjö på sommaren, gå ut i skogen och plocka bär och svamp och ha en trädgård där vi kan odla våra egna grönsaker. Ekonomiskt verkar det nästan enklare att klara av än en större bostadsrätt. Vi drömmer oss ofta bort till vårt nya liv.