Vi har det bra men vi måste skaffa oss något mål sa Tina till frukost i morse. Vad menar du sa jag, vi vill ju skaffa barn och köpa hus på landet – är inte det mål? Jo men jag menar något som utmanar oss själva och som får oss att växa. Jag tyckte det lät spännande och vi började genast diskutera. Vi tränar ju en del, kanske skulle vi ha som mål att åka Vasaloppet eller springa Göteborgsvarvet nästa år. Det är ändå gott om tid att träna extra mycket inför något av loppen. Vi var eniga om att det var bra med mål för vår träning men det var kanske inte det som skulle få oss att utvecklas som människor, det skulle bra trigga vår tävlingsnerv lite.

Vi borde lära oss något nytt föreslog jag. Kanske ta dykcertifikat eller lära oss spanska om vi vill flytta till Spanien när vi går i pension? Det vore inte fel att lära sig något nytt tyckte vi båda men enligt Tina var det ändå inte det där målet som skulle få oss att växa.

Jag träffade mina två killkompisar Mats och Simon för en långpromenad i eftermiddags och tog upp frågan med dem. Vad kan man ha för mål om vi vill skaffa oss en utmaning som får oss att växa? Jag tror alla människor vill skapa eller bygga något sa Mats. Ett företag, en båt eller varför inte ett hus. Tänk att bygga ett hus själv och sedan få bo i det resten av sitt liv. Tala om för barnbarnen att detta byggde farmor och farfar. Visst det låter fantastiskt svarade jag – men jag kan ju knappt slå i en spik med en hammare, och vad kostar det inte att bygga själv?

Jag känner en pensionerad snickare sa Simon. Han har byggt hus i hela sitt liv, han är fortfarande stark och jobbar en del. Han kan nog hjälpa er. Även om ni bygger ert hus själva behöver ni ju inte göra allt. Det viktiga är ju att det är er tanke, er ritning och ert materialval och att ni får det som ni själva vill ha. Och ni kan ju hjälpa till så mycket ni hinner och kan. Och du kommer nog vara världsmästare på att spika efter det projektet skrattade Simon.

Jag fick numret till snickaren, Björn hette han förresten. Han var genast med på noterna. Kul idé sa han och alla människor borde bygga sitt eget hus. Jag hjälper er gärna, bara ni väljer att bygga ett klassiskt trähus för det gillar jag mest.

Jag presenterade idén för Tina när vi tog ett glas rött i soffan för en stund sedan. Hon lyste upp med hela ansiktet och sa – det var just det målet jag sökte. Tänk att skapa något eget, inte något litet tillfälligt projekt utan något vi kan vara stolta över och utveckla vidare resten av våra liv!

Kanske ett sånt här? Kanske lite mindre bara.

trahus

När börjar vi?